Ik ben met de school naar het melkbedrijf Michi gegaan.
De yoghurt wordt gemaakt van koude en warme melk en ent . De koude en warme melk worden met elkaar gemengd tot hij lauw is,dan wordt de room steeds weggeschept.Daarna wordt de melk met 2.5 scheppen ent op 8 liter melk en geroerd tot hij dik wordt.
Als ze klaar zijn wordt de emmer op een plek geplaatst om de melkbacteriën(ent)actief te maken en zetten de melksuiker in de melk om tot melkzuur . Door deze omzetting van melksuiker tot melkzuur krijgt de yoghurt zijn friszure smaak .
Wanneer de melk YOCHI geworden is ,wordt de nog warme en verse yoghurt heel snel afgekoeld, om te voorkomen dat de yoghurtbacteriën de yoghurt te zuur maken. Het afkoelen van de yoghurt gebeurt door de emmers van 8 l in een koelcel op te slaan en een volle middag en nacht onder ijs te laten staan .
De volgende morgen wordt de yoghurt onder het ijs vandaan gehaald en worden de juiste hoeveelheden suiker, smaakstof en kleur er doorheen gemengd .
MICHI maakt momenteel zes smaken yoghurt :
- aardbei 4. aarbei SUNNY FRUIT met echte aarbei
- ANANAS 5. ananas SUNNY FRUIT met echte ananas
- naturel 6.bosbessen SUNNY FRUIT met echte bosbessen
Wanneer de YOCHI de volgende dag erg koud is,wordt hij geleverd aan de winkels die yoghurt besteld hebben.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten